Geplaatst op

Wist je dat? nummer 1

  • Afrikaanse stammen koffie niet dronken, maar met vet tot een soort eetbare energieballen kneedden om zo aan hun dagelijkse portie cafeïne te komen.
  • Arabicabonen minder cafeïne bevat dan Robusta’s.
  • Robusta koffie bitterder en vlakker van smaak is dan Arabicabonen, deze zijn echter zachter en voller van smaak.
  • De Robusta boon kleiner en ronder van vorm is en de Arabica boon groter en ovaler.
  • Arabicabonen op de wereldmarkt ruim 10 x duurder zijn dan Robusta’s.
  • Wereldwijd bestaan er meer dan 50 soorten koffie, toch worden er doorgaans maar twee Arabica en Robusta gebruikt.
  • Koffie aroma zich het best ontplooit in porselein of fijn aardewerk, dat volgens kenners eerst even met heet water moet worden omgespoeld.
  • Koffie kopjes variëren in omvang naar ieders smaak en drinkgewoontes.
    Espresso gedronken wordt uit een zeer klein kopje waaruit de koffie genipt wordt.
  • Melk en suiker de echte smaak vervlakken